Kedden nem érkezik fölénk időjárási front, a havazást okozó mediterrán ciklon is elhagyta térségünket - írja a Meteo Klinika. A felettünk megjelenő anticiklon a következő napokon jellemzően csapadékmentes időt okoz. A hajnali órákra 1, -10 fok közé süllyed a hőmérséklet, emiatt az ízületi bántalmakkal élők intenzív, kínzó panaszokkal ébredhetnek. Végtagfájdalmak esetén kezdjük a napot egy átmozgató tornával, napközben pedig alkalmazzunk meleg borogatást. A meghűléses megbetegedések kockázata az elkövetkezendő időszakban egyre inkább nő, ezért fokozottan figyeljünk az egészségünkre.

Ha lehet, tartózkodjunk meleg helyen - nagyon magas a megfázás kockázata. Fotó: iStock

Az északnyugati irányú szél a Dunántúlon és a középső tájakon megélénkül, időnként megerősödik, ezeken a területeken nő a szélterhelés. A szélre érzékenyek körében kínzófejfájásjelentkezhet, valamint ingerlékenység és nyugtalanság is felléphet. Csapadék nem zavarja a szabadtéri programokat, de a hideg időben nem ajánlott hosszabb időt a szabad levegőn tölteni. A hő- és komfortérzet alacsony, és ezen az erős szél még tovább ront. Északkeleten napközben is fagy várható, az ország ezen részein a délután folyamán is javasolt meleg helyen tartózkodni.


A légszennyezettség közepes, északkeleten várhatóan jelentősen romlik a levegő minősége. Nagy a balesetveszély: a közlekedés során ködös területekre, csúszós útszakaszokra, és a havas tájakon gyenge hófúvásra készüljünk.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!