A kettősfront elsősorban a délelőtti órákban rontja közérzetünket - írja a meteoklinika. Ráadásul a keleti területeken erősebben érezhetjük majd a hatását. Általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, de az se lepődjön meg, aki éjszaka nem tud aludni.

A kettősfront migrént okozhat. Fotó: 123rf

Célszerű kerülni a fizikailag és szellemileg megerőltető tevékenységeket, főleg ha az előző napok hasonló humánmeteorológiai helyzetében is kimerült a szervezetünk. A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdőknek is nehéz ez az időszak: vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhatnak, számukra is sok pihenés javasolt. Az élénk szél is fokozhatja a tüneteket, és ingerlékennyé, nyugtalanná válhatunk miatta.


Helyenként fülledtség is rontja a komfortérzetet, a légzési nehézségekkel küzdőknek nem tanácsos hosszabb időt a szabadban tölteni. A csapadék és a változékony idő jót tett az allergiásoknak, jelentősen csökkent ugyanis a pollenterhelés. A zivatarok idején azonban az asztmások állapota romolhat, az érintettek ezért tartózkodjanak zárt térben a vihar elvonulásáig!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!