Bár a MeteoKlinika humánmeteorológiai előrejelzése szerint, kedden időjárási front nem halad át felettünk, a melegedés hatására az érzékenyek melegfronti jellegű tüneteket tapasztalhatnak. Általános lehet a migrén, a fáradékonyság és vérnyomás-ingadozás is felléphet. Amennyiben hasonló tüneteket tapasztalunk ajánlott több folyadékot fogyasztani, a fáradékonyság ellen pedig megoldásként szolgálhat 2-3 csésze citrommal ízesített tea.

Bár nem lesz front, de a szokatlan meleg migrént okozhat. Fotó: Getty Images

Fokozódó szél, fokozódó panaszok

A légmozgás időnként megélénkül, de erős és viharos széllökésekre nem kell számítani. A fokozottan érzékenyeknél már okozhat enyhébb fejfájást és stresszt a megélénkülő szél. A szélterhelés a következő napokon fokozódik, emiatt intenzívebb tünetekre is számítani kell. Az időjárás alapvetően kedvez a szabadtéri programoknak, ajánlott pár órát a levegőn tölteni. A szabadtéri tevékenységeket tervezzük úgy, hogy a zsúfolt tereket és a tömeget elkerüljük. Most kiemelten fontos a higiénia betartása, ajánlott sűrűn kezet mosni és kézfertőtlenítőt használni.


A pollenterhelés közepes, az allergiások körében továbbra is jelentkezhetnek panaszok. A légszennyezettség közepes vagy magas, a nagyobb városokban egészségtelen a levegő minősége. A közlekedés során a tompa reflexek okozzák a fő veszélyt, az utakon fokozott figyelem és körültekintés javasolt.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!