Fokozódhatnak vérnyomásproblémák

Csütörtökön kettősfront alakítja időjárásunkat, az arra érzékenyek körében jelentkezhetnek. A megterhelő humánmeteorológiai helyzetben erős fejfájást, fokozódó ízületi bántalmakat tapasztalhatunk és a közérzetünk is a megszokottnál rosszabb lehet. A görcsös és migrénesfejfájásellen már a reggeli órákban fogyasszunk el egy csésze borsmenta teát, napközben pedig figyeljünk a fokozott folyadékbevitelre. Akinek a tünetei nem enyhülnek, a halántékának körkörös maszírozása is megoldást jelenthet fejfájása csillapítására.

Intenzív fejfájást tapasztalhatunk csütörtökön

A változékony időben alvászavart tapasztalhatunk, ízületi bántalmaink is felerősödhetnek, tüneteink megszűntetésére alkalmazzunk mézes káposzta borogatást fájó végtagjaira, a nyugodtalvásérdekében pedig lefekvés előtt fogyasszunk el egy csésze levendula teát. A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdőknek is nehéz ez az időszak: vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhatnak, számukra sok pihenés és kiegyensúlyozott napirend javasolt.

Az erős szél tovább ronthat a helyzeten

Az UV sugárzás a felhős időben az ország nagy részén gyenge lesz, a Dunántúlon az átmenetileg csökkenő felhőzet hatására délután elérheti a mérsékelt vagy erős fokozatot.

A szeles időben tovább fokozódhat fejfájás, nyugtalanabbá és ingerlékenyebbé válhatunk. A Dunántúlon szabadtéri programoknak kedvezően alakul az időjárás, a Tiszántúlon és az északkeleten élők viszont ne hagyják otthon esernyőjüket, vagy esőkabátjukat! A Dunántúlon a mérsékelten meleg időben nyugodtan kiránduljunk és töltsünk minél több időt a szabad levegőn. Az északkeleti és Tiszántúli területeken záporok, zivatarok ronthatják a légzőszervi megbetegedéssel küzdők állapotát. A fülledt időben , az asztmások zivatarok idején maradjanak zárt térben.

A pollenhelyzet főleg a Tiszántúli területeken javul, a Dunántúlon valamelyest fokozódik a pollenterhelés. A Dunántúlon élőknél allergiás tünetek jelentkezhetnek: orrfolyást, szemviszketést, gyakoribb tüsszögést tapasztalhat. Lehetőség szerint a kora reggeli vagy az esti órákban szellőztessünk, mossunk gyakrabban kezet és hajat. A Tiszántúlon és a középső országrészben a javuló pollenhelyzetben az allergiások átmenetileg ugyan, de fellélegezhetnek - írja a Meteo Klinika.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!