Csütörtökön élettanilag megterhelő időre számíthatunk, meleg és fülledtség is kínozza a szervezetünket - írja a Meteo Klinika. A melegben az álmatlanság, a tompaság ronthatja a közérzetünket, egyre gyakoribb és egyre erősebb afejfájásés a migrén is. Szerencsére az éjszakák hoznak némi felfrissülést, a nagyvárosokban viszont hajnalra is kevésbé hűl a levegő. Jót tesz az éjszakai szellőztetés, ezzel is csökkenthetjük a minket érő hőterhelést, valamit a pihentetőbb alvásban is segít, és a nap folyamán is nehezebben, lassabban melegszik fel a lakótér. Az is segít, ha beárnyékoljuk az ablakokat, valamint napközben csukva tartjuk a nyílászárókat. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, ők egész nap kerüljék a megterhelő tevékenységeket!

Az UV-sugárzás értéke a déli órákban eléri a nagyon erős fokozatot, magas faktorszámú készítményekkel óvjuk bőrünk épségét. A tűző napon akár 15-20 perc alatt is leéghetünk, a vízpartokon pedig megsokszorozódik a sugárzásdózis a vízfelület visszaverő hatása miatt. A legmelegebb tájakon a hőguta veszélye is fennáll, ennek elkerülésében a rendszeres folyadékfogyasztás segíthet.

A bő folyadékfogyasztás segíthet elviselni a kánikulát. Forrás: 123rf.com

A közlekedők esetében a nagy melegben sokaknál koncentrálási problémák jelentkezhetnek, a fejfájás is zavaró lehet, elvonja a figyelmet. Vezessünk lassabban, tartsunk nagyobb követési távolságot, valamint iktassunk be rövid pihenőket, ezzel is csökkenthetjük a balesetek bekövetkezésének kockázatát.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!