Pénteken frontmentes időben lesz részünk. Fokozatos melegedés veszi kezdetét, a fokozottan érzékenyek már tapasztalhatnak gyenge melegfronti jellegű tüneteket: a migrén mellett fáradékonyság és alvászavar is felléphet, de intenzív tünetekre még nem kell számítani - hívja fel a figyelmet a Meteo Klinika. A panaszok mérséklése és a nyugodtalvásérdekében lefekvés előtt szellőztessünk, és egy forró fürdő is elősegítheti a pihenést. Az álmatlanság a következő napi teljesítményére is rányomhatja a bélyegét, fáradékonyabbak lehetünk. A napközben fellépő fáradtság leküzdésében segít, ha elfogyasztunk 2-3 csésze zöld teát, a kávé és más magas koffeintartalmú italok fogyasztása most is kerülendő.

Vérnyomás-problémák jelentkezhetnek

A változékony időjárás nem szűnik meg teljes egészében, a középső országrészben és a keleti tájakon csapadékos marad az idő. A változékonyság vérnyomás-problémákat okozhat, az idősek és a krónikus betegek a leginkább veszélyeztetettek, de a tartósan megterhelő időszak a gyermeket is megviseli.

A pollenterhelés miatt érdemes kora reggel szellőztetni. Fotó: 123rf

A szabadtéri tevékenységeket záporok, zivatarok zavarhatják, de az átmeneti napos időszakok jót tesznek a hangulatnak és a hő-és komfortérzet is javul valamelyest. Az UV sugárzás a napos időszakokban elérheti az erős fokozatot, az érzékenyebb bőrűeknek ajánlott fényvédő krémet használni.

A pollenterhelés újra növekszik a pázsitfűfélék és az útifű okozhat panaszokat az allergiások körében. A tüneteket mérsékelheti azzal, ha kerüli a tejtermékek fogyasztását és a szellőztetést a kora reggeli vagy a késő esti órákra időzíti.


A közlekedést zivatarok nehezítik. Zivatarok környezetében megerősödik a szél, amely jelentősen ront a gépjármű menetstabilitásán. A zivatarokat kísérő csapadék hirtelen látástávolság romlást eredményez, emellett az útburkolat is csúszóssá válik. A balesetek elkerülése érdekében vezessünk fokozott figyelemmel!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!