Pénteken nyugat felől egy kettősfront éri el térségünket. Mind a meleg-, mind a hidegfront-érzékenyek fokozott terhelésre számíthatnak: a görcsös és gyulladásos panaszok egyaránt fokozódnak, emellett migrénes fejfájásra is készülni kell. A legintenzívebb panaszokra a Dunántúlon élők készülhetnek, ezeken a területeken a front hatására erősen változékonnyá válik az idő. Az érintettek napját keringési panaszok és vérnyomásproblémák nehezítik, így akik intenzív tüneteket tapasztalnak, lehetőség szerint kerüljék a megterhelő tevékenységeket és töltsék pihenéssel a délutánt. A Dunántúlon a nyirkos és hűvös időben a kopásos eredetű ízületi bántalmakkal élők panaszai szintén felerősödhetnek, ízületi panaszok esetén könnyű, átmozgató torna javasolt - írja a Meteo Klinika.

A meleg- és a hidegfront-érzékenyek fokozott terhelésre számíthatnak. Fotó: 123rf

Zivatarok érkeznek

A változékony időben fontos áttérni kímélő étrendre, kerüljük a zsíros és fűszeres ételeket, helyezzük előtérbe a szárnyas húsokat és a halból készült fogásokat. Fogyasszunk minél több zöldséget és gyümölcsöt, ezzel immunrendszerünket is megerősíthetjük.

A szabadtéri tevékenységeknek a Dunántúlon és középső tájakon nem kedvez az idő, ezeken a területeken eső, záporeső, zivatar egyaránt kialakulhat. A Tiszántúlt csak a késő délutáni órákban éri el a front felhőzete, itt a nap nagy részében még kedveznek a feltételek a szabadtéri programoknak. A csapadékos területeken az UV sugárzás alacsony, míg a napos tájakon elérheti az erős fokozatot. A pollenszint a Dunántúlon csökken, másutt a légköri pollenkoncentráció közepes vagy magas marad.


A közlekedés során a nedves útszakaszok okozzák a fő veszélyt. A csapadék hatására nedvessé váló útburkolaton megnő a féktáv, a balesetek elkerülése érdekében vezessünk fokozott figyelemmel!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!