Hétfőn nyugat felől hidegfront érkezik, ami egész nap kifejti humánmeteorológiai hatását - írja a Meteo Klinika. Amennyiben érzékenyek vagyunk rá rá, úgy erős tünetekre számítsunk. Erősödnek a görcsök, növekszik az infarktusveszély, egyes esetekben könnyebben beindulhat a szülés. A szél mindvégig zavaró lesz, többfelé erős lökések kísérik, így ha erre érzékeny,ek vagyunk akkor mindez ingerlékenységet, nyugtalanságot okozhat, türelmetlenebbek is lehetünk a megszokottnál. Emellett a szívbetegekre és a vérnyomáspanaszokkal küzdőkre nézve is rendkívül megterhelő lesz a hét hátra lévő része.

Türelmetlenebbek lehetünk a megszokottnál (Fotó: 123rf)

Az előző napok szokatlan enyhesége után lehűlés kezdődik. Fejfájás, szédülés, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, és ezek a tünetek önnél is több napig állandósulhatnak. Fogyasszunk sok folyadékot, zöldségleveseket, az ételek közül a gyomrot kímélő, kevésbé zsíros a kevésbé fűszeres fogásokat részesítsük előnyben.


Az erősen szeles idő országszerte megnehezíti a közlekedést, ilyenkor gyakran nehezebb irányítani a gépjárművet. Egyes autók menetstabilitása csökken az erős, néhol viharos lökésekkel kísért oldalszél hatására. Ingerlékeny, türelmetlen sofőrök is fokozzák a balesetveszélyt, közlekedjen nagyon óvatosan!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!