Kedden egy északnyugat felől érkező hidegfront mellett folytatódik a megterhelő időszak, nem pihenhet a szervezetünk - írja a Meteo Klinika. A front előtt keleten, délen a magasabb hőmérsékletek mellett gyenge melegfront jellegű tüneteket, így kisebb alvászavarokat, koncentrálási problémákat tapasztalhatunk, de a nap második felében már ott is a hidegfront fejti ki hatását. Többeknél jelentkezhet görcsös típusú fejfájás, izom- és hasi görcsök, a megerősödő szél pedig fokozhatja a problémát. A változás a szívbetegeket és a keringési rendellenességekkel élőket is megviseli: vérnyomás-ingadozást, rosszullétet, szédülést tapasztalhatnak.

Könnyen megbetegedhetünk a hűvös, nyirkos időben. Fotó: iStock

Kedvez az idő a kórokozók terjedésének

A szabadtéri tevékenységek idejére öltözzünk rétegesen, a csapadék és a szél miatt ugyanis több fokkal csökken a hőérzet. Mivel a nyirkos levegő kedvez a kórokozók terjedésének is, könnyen megfázhatunk. Mossunk kezet a szokásosnál gyakrabban, és fogyasszunk sok vitamint!

A front jótékony hatásaként említhető, hogy mögötte tartósan kitisztul a levegő. A közlekedésben élénk, erős széllökések ronthatják a menetstabilitást, ráadásul szétszórtak, figyelmetlenek is lehetünk, ezért fokozott óvatosság szükséges az utakon! A nedves utakon megnövekszik a féktáv, vezessünk az útviszonyoknak megfelelően!



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!