Aki teheti, pihenjen pénteken

Pénteken a hajnal többfelé frissnek ígérkezik, emiatt fennáll a megfázás veszélye. Napközben erőteljesen felmelegszik a levegő, keleten, délkeleten a 30 fokot is meghaladhatja a hőmérséklet. Az erőteljes melegedés leginkább az idősek és a krónikus betegeket veszélyezteti. A szív-, és érrendszeri betegséggel küzdők állapota romolhat, keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás léphet fel.

Megterhelő lesz a péntek, aki teheti, pihenjen!

Aki a keringési rendszer megbetegedéseivel küzd, napközben maradjon hűvös helyen és lehetőség szerint kerülje a fizikailag és szellemileg megterhelő tevékenységeket. A melegedésre érzékenyek körében általános lehet a migrén és kiújulhatnak. A kávé és más magas koffeintartalmú italok kerülendők, helyezzük előtérbe a szénsavmentes-ásványvizet, a limonádét és a lédús gyümölcsöket!

Helyenként erős lesz az UV sugárzás

A gyengén felhős, derült égbolt következtében helyenként erős lesz az UV sugárzás, napon tartózkodás esetén fennáll a leégés veszélye. A délutáni melegben kenjük bőrünket magas faktorszámú fényvédőkrémmel, viseljünk szalmakalapot és kerüljük a napozást. Amennyiben szédülést, rosszullétet, hányingert tapasztalunk, azonnal kérjünk segítséget! Strandolás közben ügyeljünk bőrünk folyamatos újrakrémezésére!


A száraz és meleg időben tovább romlik a pollenhelyzet. A parlagfű koncentrációja nagy területen éri el a magas fokozatot, amely intenzív tüneteket okoz az allergiások körében. Aki allergiás tünetekkel küzd, kerülje a réteket és a tünetei enyhítése érdekében mosson sűrűbben kezet és hajat - javasolja a Meteo Klinika.

Milyen idő lesz hétvégén?

Szombaton a Dunántúlon többfelé, keletebbre elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar, ott lesz több napsütés. Nyugaton az északi, máshol a keleties szél lesz élénk, zivatar környezetében és nyugaton erős. Ott napközben 22-27, másutt 28-33 fok várható. Vasárnap is a Dunántúl lehet záporosabb, zivatarosabb, a keleti országrész naposabb, majd hétfőn és kedden már több helyen előfordulhat csapadék. A keleti-északkeleti szél élénk, zivatarok idején erős lehet. Vasárnap nyugaton 23-27, máshol 28-34, hétfőn és kedden 23-31 fok várható, északkeleten a magasabb értékekkel - írtuk időjárás-előrejelzésünkben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!