A Meteo Klinika előrejelzése szerint szombaton kettősfronti hatás várható a Kárpát-medence területén, ami a hajnali óráktól egyre intenzívebb mértékben határozza meg a humánmeteorológiai helyzetet. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, különösen a frontra és a szélre érzékenyeknél, de akár azok körében is, akik frontátvonulásokkor általában nem tapasztalnak markáns hatásokat.

Hétvégén országszerte havazás várható

A hirtelen változó légköri helyzet mindenkit megvisel, főként a szívpanaszokkal élők és a keringési rendszer betegségeiben szenvedők számára nehéz ez az időszak. Az arra hajlamosaknál gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás, emellett pedigszédülésis felléphet. Országszerte gyakran lesz erős a szél, ami az álmatlanságon kívül ingerültséget, a gyerekeknél figyelmetlenséget, nehezen kezelhetőséget is kiválthat - különösen most, a téli szünetet követően lehetnek feltűnőek ezek a tünetek.


A levegőminőség továbbra is jó, a változékony időnek köszönhetően nem is várható benne romlás. Az autós közlekedés során az erős szél nagymértékben ronthat a menetstabilitáson, valamint ingerlékeny, figyelmetlen sofőrök is növelhetik a balesetveszélyt. Sokfelé pedig csúszós, havas, nedves útszakaszokra is fel kell készülni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!