Hétfőn egy hidegfront érkezik térségünkbe, az ország nagy részén az átlagos alá hűl a levegő - hívja fel a figyelmet a Meteo Klinika. A reggeli hűvös időszakban országszerte jelentkezhetnek kopásos eredetű ízületi bántalmak, amelyek napközben sem szűnnek meg teljesen. A tünetek enyhítése érdekében a fájó végtagokat tartsuk melegen és tornáztassuk, azonban ügyeljünk arra, hogy ne erőltessük meg ízületeket. A front az arra érzékenyeknél görcsös fejfájást, izom-és hasigörcsöket okoz, emellett vérnyomás-ingadozás és mérsékelt szívpanaszok is felléphetnek.

Alvászavar jelentkezhet

Az óraátállítás hatása ezen a napon is érezhető, gyakori lesz a fáradékonyság, az alvászavar és figyelmetlenség. Sokan ingerültek és türelmetlenek lesznek, a sok folyadékfogyasztás és a pihenés enyhíthet ezeken a panaszokon.

A lehűlés miatt sokan rosszabbul alhatnak. Fotó: Getty Images

Ebben a kritikusnak mondható időszakban nagyon fontos azimmunrendszererősítése, a C-vitamin mellett ajánlott fokozni a D-vitamin bevitelt is. A légszennyezettség közepes, a nagyobb városokban egészségtelen a levegő. A pollenszint valamelyest csökken, de továbbra is jelentkezhetnek tünetek az allergiások körében.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!