Többfelé nagy lesz a napi hőingás

Pénteken nem érvényesül markáns fronthatás térségünkben, aki azonban a melegedésre fokozottan érzékenyek körébe tartozik, migrént, fejfájást is tapasztalhat. Emellett akár alvászavar, napközbeni fáradékonyság és koncentrálási problémák is ronthatják a teljesítőképességet, várhatóan nagyobb erőfeszítésekre lesz szükség a feladatok megoldása idején. Munkavégzés közben is tapasztalhatjuk, hogy szétszórtabbak, figyelmetlenebbek vagyunk a megszokottnál. A napsütés azonban pozitívan hat a teljesítőképességre, ellensúlyozza a panaszokat - írja a Meteo Klinika.

Nehéz nap vár ránk pénteken

A szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőkre nehéz nap vár. Aki az említett csoportba tartozik, próbálja fokozottan kímélni magát, és minden lehetőséget megragadni a pihenésre. A fizikai megterhelést, sportolást is kerüljük, a tartós stresszmentesség pedig a következő napokban is ajánlott.

A hűvös reggelen nagy lesz a megfázásveszély

A gyors melegedés után viszont már kellemes hőmérsékletekre van kilátás. Éppen ezért a réteges öltözet elengedhetetlen, jól variálható ruhadarabokra lesz szükség.


Az allergiahelyzet a következő napokban ismét romlásnak indul, továbbra is a parlagfű okozhatja a legtöbb panaszt.

Milyen idő lesz hétvégén?

Szombaton többfelé erős északi-északnyugati széllel hidegfront érkezik, elszórtan kisebb eső, helyenként zápor főként a Dunától keletre alakulhat ki. Napközben 14-19 fokra készülhetünk. Vasárnap már túlnyomóan napos, csapadékmentes idő ígérkezik. A keleties szél többfelé élénk lehet. A hőmérséklet 16-20 fok között tetőzhet - derül ki időjárás-előrejelzésünkből.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!