Szombaton frontmentes időre számíthatunk

A fejfájás megelőzésére és mérséklésére már a reggeli óráktól figyeljünk a fokozott folyadékbevitelre, a kávé és más magas koffeintartalmú italok fogyasztása kerülendő!

A több órás napsütés jótékony hatással lehet hangulatra és a közérzetre - írja a .

A következő napokon az évszakhoz képest több fokkal melegebb lesz, ez pedig sokak szervezetét megviseli. A melegedésre érzékenyek migrénes fejfájást, fáradékonyságot tapasztalhatnak és főleg délkeleten intenzív tünetek is jelentkezhetnek.

Nehéz napok jönnek, és a szombati munkanap miatt kevesebbet is pihenhetünk

A melegedés hatására emésztési panaszaink fokozódhatnak, puffadást tapasztalhatunk. Fontos a kímélő étrend, kerüljük a káposztás és karfiolos ételeket, fogyasszunk szárnyas húsokat és halból készült fogásokat. Érdemes fokozni a napi folyadékbevitelt,emésztési panaszokesetén a legjobb megoldás a víz.

Az időjárás kedvez a szabadtéri programoknak

A hétvége időjárása kedvezően alakul, érdemes minél több időt a friss levegőn tölteni, hiszen ezzel is hozzájárul immunrendszere megerősítéséhez. A nagyvárosok forgalmas csomópontjait kerüljük, a PM10 (szálló por) koncentrációja azonban elérheti az egészségügyi határértéket!


Milyen idő lesz hétvégén?

Szombaton és vasárnap reggelre is ködre kell készülni: elsősorban a nyugati határvidéken és északkeleten nem mindenütt tisztul ki az idő. Másutt fátyolfelhős időre van kilátás szűrt napsütéssel. Néhol ködszitálás esetleg előfordulhat. Többfelé megélénkül a légmozgás. Szombaton a minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 7 fok, vasárnap 0 és 9 fok között valószínű. A nappali maximumok szombaton 10-18, vasárnap 15-20 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!