Csütörtökön továbbra is kettősfront ront a humánmeteorológiai helyzeten, a frontérzékenyek nehéz napra számítsanak - írja a Meteo Klinika. Amennyiben frontérzékenyek vagyunk, görcsös fejfájást, vérnyomás-ingadozást tapasztalhatunk, emellett többeknél jelentkezhetnek gyulladásos és kopásos eredetű ízületi bántalmak. A nyirkos, hűvös időben jelentkező végtagfájdalmak napközben is tartósan fennállhatnak, a tünetek enyhítése érdekében kezdjük a napot egy átmozgató tornával és tartsuk melegen a fájó végtagokat.

Kettősfront ront a humánmeteorológiai helyzeten

A borult, csapadékos időszak mentálisan is megterhelő. A fényszegény napokon fáradtságot, levertséget és kedvetlenséget tapasztalhatunk, emiatt akár ingerlékennyé is válhatunk. Ajánlott pozitív környezetben tölteni ezeket a napokat, valamint egy-egy színes ruhadarab is javíthat hangulatunkon.

A nyirkos idő kedvez a kórokozók terjedésének, fontos, hogy fokozott figyelmet fordítsunk immunrendszerünk megerősítésére. Fogyasszunk minél gyakrabban gyümölcsöket és zöldségeket, a kiegyensúlyozott étrend nagyban hozzájárulhat egészsége megőrzéséhez.


Az időjárás nem kedvez a szabadtéri programoknak - amennyiben kinti elfoglaltságot tervezünk, mindenképp vigyünk magunkkal esernyőt vagy esőkabátot. A csapadék és borult idő hatására romlik a hő-és komfortérzet, a meghűlés elkerülése érdekében viseljünk réteges és vastag öltözetet!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!