A Meteo Klinika előrejelzése szerint sem szombaton, sem az azt követő napokban nem érvényesül fronthatás térségünkben. Az elmúlt időszak igen megterhelő volt humánmeteorológiai szempontból, most azonban lehetőség nyílik a pihenésre és regenerációra. Érdemes tehát minél több időt a szabadban tölteni, így például remek ötlet lehet kirándulást vagy egyéb kinti programokat szervezni ezen a hétvégén.

Érdemes kihasználni a kedvező humánmeteorológiai helyzetet egy kis kikapcsolódásra. Fotó: iStock

Azoknál, akik fokozottan érzékenyek melegedésre, migrénes fejfájás léphet fel, és bár a panasz egyelőre nem lesz intenzív, ugyanakkor napokig megmaradhat. Ilyen esetekben érdemes kerülni a kávé- és csokoládéfogyasztást, valamint fokozni a folyadékbevitelt. Emellett nem szabad elfeledkezni az UV sugárzásról sem, amely nagyon erős, így akár 15-20 perc alatt is leéghetünk a tűző napon. Használjunk tehát magas faktorszámú fényvédő krémet, különösen gyermekek esetében!


Allergiásoknál kellemetlen tüneteket válthat ki a magas légköri pollenkoncentráció is. A legtöbb gondot ebben az időszakban a pázsitfűfélék és a csalánfélék okozzák. Fontos, hogy az elkövetkező napokban is magas marad a pollenszint, így intenzív tünetek is felléphetnek.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!