Pénteken frontmentes időre számíthatunk

Az időnként megerősödő szél tovább fokozhatja panaszokat és ingerlékennyé, nyugtalanná válhatunk. Fejfájás enyhítése érdekében már a reggeli óráktól figyeljünk a fokozott folyadékbevitelre és kerüljük a stresszes helyzeteket! A melegedésre érzékenyek gyenge melegfronti jellegű tüneteket tapasztalhatnak: általános lehet a migrén és a fáradékonyság.
Péntek este, az érkező front előtt, a fokozottan érzékenyek körében görcsös panaszok jelentkezhetnek, azonban a tünetek még nem lesznek intenzívek - tájékoztat a Meteo Klinika.
A szeles idő fejfájást, midgént okozhat

Menjünk ki a szabadba!

A sok napsütés pozitívan hathat a hangulatunkra, érdemes minél több időt a szabad levegőn tölteni. Most nagyszerű lehetőség van arra, hogy megpihenjünk és feltöltődjünk.


A többnyire száraz és meleg idő nem kedvez az allergiásoknak. A parlagfű pollenjének légköri koncentrációja többfelé magas, sokan erős tüneteket tapasztalhatnak. Az allergiások kerüljék az elhanyagolt parkokat, réteket és az erdős területeket.

Riasztás az időjárás miatt

Péntekig folytatódik a nyárias idő, majd hidegfrontok hoznak egyre hűvösebb, igazi őszi időt. A hidegfronttal együtt erős szélre is lehet számítani, annyira, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat nyolc megyére elsőfokú riasztást adott ki. Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megyében szombaton a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!