A Meteo Klinika humánmeteorológiai előrejelzése szerint pénteken a szélre érzékenyek körében fejfájás, ingerlékenység és nyugtalanság léphet fel, illetve alvászavarokkal is számolni kell. A zaklatott éjszakai pihenés a másnapra is rányomja a bélyegét, amit elsősorban azzal enyhíthetünk, ha lefekvés előtt igyekszünk nyugodt körülményeket teremteni az alváshoz.

Az élénk szél ronthatja a hő- és komfortérzetet. Fotó: iStock

Az átlagosnál pár fokkal melegebb időben jelentkezhetnek melegfronti jellegű panaszok, illetve a melegedésre érzékenyek fejfájást és fáradtságérzetet tapasztalhatnak. Ilyen esetben jótékony hatása lehet a bőséges folyadékpótlásnak, továbbá érdemes időnként legalább pár percet a friss levegőn tölteni, valamint beltéren is alaposan kiszellőztetni a helyiségeket.


Jó hír, hogy a szabadtéri tevékenységeket csapadék nem akadályozza, így bátran kimozdulhatunk otthonról. Javasolt ugyanakkor rétegesen öltözködni, mivel az időnként megélénkülő vagy akár meg is erősödő szél negatívan befolyásolja a hő- és komfortérzetet. A szélmozgás emellett az autós közlekedést is nehezíti, a széllökések hatására ugyanis csökkenhet a járművek menetstabilitása.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!