Csütörtökön sem ront időjárási front a humánmeteorológiai helyzeten - írja a Meteo Klinika. A meleg időben melegfronti jellegű tünetek léphetnek fel, intenzív migrénes fejfájásra számítsunk, emellett fáradékonyság nehezítheti a napunkat. Fejfájásunknak enyhítése érdekében óránkét fogyasszunk el egy pohár szénsavmentes ásványvizet, a fáradékonyság leküzdésében pedig 2-3 csésze zöld tea segíthet.

Csütörtökön sem érkezik front. Fotó: 123rf

A jó hír, hogy az éjszaki órákban felfrissül a levegő, ekkor érdemes szellőztetni, hiszen ezzel a nyugatabb alvást is elősegítheti. A változékonyabb időjárás következtében fokozódnak a vérnyomásproblémák és a keringési panaszok, az idősek ezen a napon is kerüljék a terhelést.


Már a reggeli óráktól kezdődően országszerte számítani kell záporok, zivatarok, helyenként heves zivatarok kialakulására, amelynek következtében sokfelé erősen fülledté válik a levegő. Az asztmások és légzőszervi megbetegedéssel küzdők körében nagyon gyakori lesz a légszomj és a nehézlégzés, sőt intenzív panaszokra is fel kell készülni. Az idősek és a gyermekek is nagyon nehezen viselek majd a párás időt, zivatarok idején ajánlott zárt térbe húzódni és lepihenni, amíg a vihar elvonul.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!