Ebben a levegős, merkúri jegyben az energiák továbbításának minőségét elsősorban a megélések szintjei határozzák meg. A "forma", vagyis a "hogyan?" lehetőségeinek a palettája sokféle lehet:

- Anyagi szint: pl. a kereskedelem különböző formái.

- Szellemi szint: közvetítés, beszélgetés, éneklés, olvasás, írás, tanulás, tanítás, színház, filmek, stb. Ide sorolhatjuk a jelképek, és a különböző szimbólumok által megjelenített üzeneteket is: pl. rajzolás, festés.

Miről árulkodik az Ikrek szülöttének kézírása?

A megélési szintek kulcsa a "Hogyan?" Hogy mondjuk ki a gondolatainkat és az érzéseinket? Hogy kommunikálunk egymással? Miért úgy, ahogy? Az írásminták mindig nagyon jól megmutatják ezekre a kérdésekre a - sokszor saját magunk előtt is rejtőzködő - válaszokat.

A minta egy nagyon "levegős" írás. Látjuk, hogy nagyok a távolságok a szavak és a sorok között. Andi fokozottan igényli a személyes teret, teljes mértékben az "Élni, és élni hagyni!" mondás híve. Szépen rendezett és jól kiírt írása van, személyisége is éppen ilyen letisztult, és korrekt.

Andi nagyon kedves, sokan szeretik őt, de ő mégis túlságosan óvatosan viszonyul a külvilághoz. Valami azt súgja neki mélyen legbelül, hogy jobb, ha elővigyázatos… Mély érzelmeit ezért gondosan elrejti, minél közelebb áll valaki hozzá, annál jobban.

Erőssége, - ahol a legtöbb energia van - a szellemi szint. Láthatjuk az írásban a felső hurkok szépen kiírtak, megformáltak. Ez a "hurkosság" a középső zónában már kevésbé van jele, az alsóban pedig még gyakrabban szublimál (hiányzik a hurok).

Érdekesség, hogy a mintát adó hölgynek a hivatása is Ikrek típusú tevékenység lenne! Vajon milyen szinten fogja ezt megvalósítani? Jelenleg egy szemüvegeket forgalmazó boltban dolgozik, tehát fizikai szinten segíti hozzá az embereket a látáshoz. Keresgél a szellemi régiókban is régóta már, de a "szintugrás" még várat magára. Miért?

Mivel az írásmintán jól láthatóan a tudatalattiban "ragadtak" a dolgok, ezért a megfejtéshez segítségül hívjuk a rajzelemzést is. A nyolcelemes rajzteszt szintén megfeleltethető az írásnak, ezért segít az értelmezésben.

Az út, azt az életutat jelképezi, amely halványan megrajzolva, (kevés energia) és jelenleg a fáig tart (érzelmi szimbólum). Andi most ott áll egy olyan érzelmi helyzet előtt, amelyet meg kell oldania ahhoz, hogy hazatalálhasson önmagához, a saját házához. A félelmeket a víz tükrözi (ez is halványan van jelen, mint az út), amely mintegy zuhatag formájában ragadja magával a belerajzolt halacskákat. A napnak csak egy része van megrajzolva, mutatva ezzel, hogy csak részben mer reménykedni a jövőt illetően.

Tovább rugaszkodva a szimbólumok világában: a tűz a jobb oldalon a fölé rajzolt kígyót feketére sütötte… Az Oroszlán Ascendens tüze, a libidót és belső erőket jelképező kígyót megégette. A beszorult energiák nem tudnak építő módon megnyilvánulni a világban, így bent rekedve jelenleg negatív formában működnek.

A tudatos hozzáállás vihet el ebben az esetben a megoldáshoz, mert Andinak az az erőssége. A rajzterápia segítségével pedig megtalálja, megrajzolja az út hiányzó részét a teljes élet-, és a születési adottságok kibontakozásának a megvalósításához!

Varju Beáta, grafológus www.grafomuhely.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!