Délután helyenként előfordulhat gyenge eső, zápor, megélénkül az északnyugatira forduló szél, és az északi országrészben erős lökések is lesznek - írja a met.hu. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű, estére pedig 1 és 7 fok közé hűl le a levegő, hajnalra 0, 6 fokig csökken a hőmérséklet.

Szélre, esőre, záporra is számíthatunk a hétvégén (Fotó: 123rf)

Esős, szeles lehet a péntek

Péntek reggelre a Dunántúlon, kora délutánra keleten is csökken, ugyanakkor a déli óráktól nyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet, de legalább néhány órára kisüthet a nap. Éjjel elszórtan, reggel, délelőtt keleten, délutántól nyugaton több helyen várható eső, zápor, az északnyugati, nyugati szél sokfelé erős, néhol viharos lehet, és csak estére mérséklődhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.

Tovább melegedhet a hőmérséklet szombatra

Szombaton erősen felhős lesz az ég, majd késő délutántól délnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Kezdetben szórványosan, délután már csak helyenként valószínű eső, zápor, délnyugaton pedig időnként megélénkül a változó irányú, másutt többfelé megerősödik a nyugati, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között várható.


22 fok is lehet vasárnap

Vasárnap gyengén felhős, fátyolfelhős, napos idő várható, csapadék nem lesz, a délnyugati, déli szelet nagy területen erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 17 és 22 fok között várható.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!