Édesszájúak vagyunk

Ha túl sok cukrot eszünk, akkor ez nem csak a vonalainkon fog gyorsan meglátszani. Egy amerikai szaklapban jelent meg a tanulmány, amely szerint napi 100 gramm cukor (ez körülbelül három doboz cukros üdítőnek felel meg) elfogyasztása jelentősen csökkenti a fehérvérsejtek baktériumölő képességét.

A megfelelő higiénia és a rendszeres sport mellett a jó táplálkozás is fontos, hogy kihozzuk immunrendszerünkből a legtöbbet. Ha odafigyelünk arra, hogy mit eszünk, nagyobb eséllyel kerülnek el a fertőzések, betegségek, többek között a megfázás. Erről bővebben az alábbi cikkünkben írtunk!

Nem iszunk eleget

Nem véletlen, hogy olyan sokat halljuk, mennyire fontos a megfelelő folyadékbevitel. Testünknek sok vízre van szüksége, hogy ki tudja mosni a mérgező anyagokat. A napi folyadékigény egyénenként változó - onnan tudhatjuk legbiztosabban, hogy eleget ittunk-e, hogy vizeletünk milyen színű. Ha világossárga, akkor a folyadékbevitel megfelelő volt.

Súlyfeleslegünk van

A túlsúly nem tesz jót a szívnek, az agynak és a többi szervnek sem, ráadásul az immunrendszerre is negatív hatással van. Több kutatás is igazolja, hogy a túlsúlyos emberek sokkal gyakrabban betegszenek meg. A súlyfelesleg zavarokat okozhat a hormonális egyensúlyban, ami gyulladásokhoz, illetve azimmunrendszergyengüléséhez vezethet.

Immungyengeségről árulkodhat, ha nagyon kívánjuk az édességet

Száraz az orrunk

Bár az orrfolyás nem túl kellemes, valójában jól megvéd a nátha és a megfázás ellen. A váladék ugyanis csapdába ejti a kórokozókat, amelyek így nem tudnak bejutni a szervezetbe. Ha azonban orrnyálkahártyánk túl száraz, a baktériumoknak és a vírusoknak sokkal könnyebb dolguk van. Ha a szárazság krónikus, forduljunk orvoshoz, mielőtt még megbetegszünk.


Forrás: prevention.com


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!