Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók a helyközi közlekedésben - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján.

Ózonnal fertőtlenítik a Volánbusz járatait a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként. Fotó: volanbusz.hu

Schanda Tamás elmondta azt is, a kijárási korlátozással összhangban módosulnak a helyközi közlekedés menetrendjei. Valamennyi helyközi közszolgáltató március 30-tól április 10-éig a tanszüneti napokra érvényes menetrendre áll át, szombaton és vasárnap a szokásos hétvégi közlekedési rend lesz életben. A Volánbusz agglomerációs járatai április 1-je, szerda üzemkezdettől a szombati menetrend szerint közlekednek. Szólt arról is, Magyarországon nincs áruhiány, és folytatják a fogyasztóvédelmi ellenőrzéseket is.

Kérjenek segítséget a bevásárláshoz az idősek

A szombattól hatályos kijárási korlátozással szintet lépett a járvány elleni védekezés - jelentette ki a sajtótájékoztatón Müller Cecília országos tisztifőorvos. Mint mondta, továbbra is egyértelmű cél a járvány terjedésének lassítása, és ehhez feltétlenül szükséges a teljes lakosság együttműködése.


A tisztifőorvos ismét azt kérte az idősektől, hogy maradjanak otthon, mert az ő legfőbb védelmüket az szolgálja, ha nem találkoznak másokkal. Egyúttal azt is javasolta nekik, hogy a bevásárláshoz kérjenek segítséget.

Sablonos, de tényleg igaz, hogy a kutyák az ember legjobb barátai. A kedves és olykor makacs kis négylábúak sok emberben tartják a lelket a mostani nehéz helyzetben. Kattintsunk az nlc.hu cikkére a humoros fotókért!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!