Az alábbi jelek arra utalnak, hogy lélekben már készen állunk egy komoly kapcsolatra.

Elfogadtuk önmagunkat

Önmagunk elfogadása és megszeretése az első lépés ahhoz, hogy (ismét) készen álljunk egy tartós kapcsolatra. Ezért érdemes először magunkat feltölteni pozitív élményekkel, megismerni és megszeretni önmagunkat. Csak ezután lehetséges egy egészséges, kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolat felépítése.

Elengedtük a múltat

Szinte nincs olyan ember, akinek ne lettek volna problémái a múltban. "Amikor megbékélünk korábbi párkapcsolatainkkal, családunkkal és barátainkkal kapcsolatos feszültségeinkkel, illetve elkezdünk dolgozni függőségeinken, nos, akkor leszünk lelkileg újra készen egy kapcsolatra" - mondta egy párkapcsolati szakértő az Insidernek.

Fontos, hogy ne csak a magány miatt keressünk új partnert. Fotó: 123rf

Nem utasítunk el azonnal mindenkit

Fontos előrelépés, ha megismerünk valakit, és egyszerűen csak adunk egy esélyt a dolgoknak. Párkapcsolati szakértők szerint már jó jel, ha nem mondunk rögtön nemet, hanem inkább megvárjuk, hogyan alakulnak a dolgok.

Újra tudunk bízni

Jó jel, ha nem kérdőjelezzük meg a kiszemeltünk minden döntését és lépését. Ha továbbra is bizalmatlankodunk, és csak a hátsó szándékot látjuk valaki közeledésében, akkor még nem érdemes új kapcsolatba kezdeni.

Már nem hiányzik a régi párunk

Szintén biztató jel, ha a jelenlegi randipartnerünket nem hasonlítgatjuk össze a korábbi párjainkkal.

Csak az áll készen lélekben egy új szerelemre, aki túl van az exén. Előfordulhat, hogy időről időre összefutunk a volt párunkkal, de mindenki jobban jár, ha lezárjuk a múltat és a jövőbe tekintünk.

Nem kalandokra vágyunk

Míg valaki több vasat szeretne a tűzben tartani, addig nem sikerülhet érzelmileg felkészülnie egy egészséges párkapcsolatra. Ha azt vesszük észre magunkon, hogy már nem keressük a kalandokat, hanem csak egy valakire koncentrálunk, akkor az esélyt adhat egy új kezdetre.

Nincsenek nagy elvárásaink

Szinte mindenkinek van egy elképzelése arról, milyen partnert szeretne. Ezzel nincs is gond, viszont a túlzott elvárásokat el kell engedni. Aki erre képes, sokkal elfogadóbbá és nyitottabbá válik, és a listájukhoz ragaszkodó szingliknél jóval előbb készen áll majd egy új párkapcsolatra.

Kompromisszumkészség

Előnyünkre válhat egy új párkapcsolat kialakításában, ha elégedettek vagyunk azzal, ahol tartunk az életben, és megtanultunk, hogyan kössünk kompromisszumokat.


Nem a magány vezérel minket

Fontos, hogy ne csak a magány miatt keressük az új partnerünket, így ugyanis nem tud egy őszinte és kölcsönös szerelem kialakulni. Csak akkor kezdjünk új kapcsolatba, ha már megtanultunk egyedül is boldogulni, illetve értékelni az énidőt.

Ki tudjuk fejezni magunkat

A fentieken kívül elengedhetetlen egy kapcsolathoz a hatékony kommunikáció művészetének elsajátítása is. Ez bizony nem egyszerű, hiszen nemcsak azt kell tudni, mikor beszéljünk, hanem azt is, mit és hogyan mondjunk a másiknak. Mindenki másképp kommunikál, ezért érdemes mielőbb megtalálni a saját stílusunkat, és megtanulni, hogyan tudjuk ezt építő jelleggel használni egy párkapcsolatban. Ne ragadjunk bele a korábbi kapcsolatainkban felvett - gyakran helytelen - mintákba, hanem tanuljuk meg az új partner "nyelvét"!

Forrás: insider.com


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!