A buddhisták legnagyobb ünnepei közé tartoznak a tízmilliószoros napok. Hitük szerint az energiák ilyenkor tízmilliószorosan hatnak, legyenek azok akár teremtő, akár ártó hatásúak. A pozitív és a negatív cselekedetek hatása szintén megsokszorozódik, ezért fontos, hogy a valós céljainkra koncentráljunk ezeken a komoly lehetőségeket hordozó napokon.

Június 5: az év második tízmilliószoros napja

A tibetiek évente négy ilyen ünnepet tartanak számon. Ezek sorrendben az első holdhónap 15. napja, a negyedik holdhónap 15. napja, a hatodik holdhónap 4. napja és a kilencedik holdhónap 22. napja. A holdhónapok kezdete és vége - és így a dharmacsakra napok is - mindig más dátumra esnek.

A tízmilliószoros napok igazi jelentősége abban rejlik, hogy amennyiben ezeken a napokon tudunk a hozzáállásunkon változtatni, és olyan gondolatokkal megtölteni az elménket, amelyek a céljaink felé vezetnek, megnyugvással és békével töltenek el minket, akkor be is vonzhatjuk a sikeres megvalósulást. Ha pedig akár egy apró lépést is teszünk a boldogság felé, az univerzum megsegít bennünket törekvéseinkben.

A Nyilas-telihold pedig optimizmussal és hittel ajándékoz meg minket, amire a mostani időszakban különösen nagy szükségünk van.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!