A Jupiter segít megoldani azokat a feladatokat, amelyekkel régóta küzdünk. De nemcsak a váratlan öröm bolygója, hanem a kiérdemelt boldogságé is! 2019. december 2-án átlépett a Bak jegyébe, és 2020. december 19-ig ott is marad.

A Jupiter célja az, hogy bővítse tapasztalatainkat és tudásunkat, a bőséget, a növekedést, a nagylelkűséget és az optimizmust képviseli. A Nyilasban elősegítette a szellemi tudatosságunkat, most pedig, hogy átlép a Bakba, új energia kerül az univerzumba.

A Bak egy Föld-elemű jegy, "leföldelt" energiákat képvisel, ilyenkor praktikusabbak és realistábbak vagyunk, sokunknak az eredményesség kell a motiváltsághoz. Ebben az időszakban nem vállalunk kockázatot, kézzel fogható eredményekre, világos célokra és határozott tervekre van szükségünk.

A Jupiter december 2-án átlépett a Bak jegyébe

A Jupiterrel a legnagyobb szerencse akkor ér bennünket, ha tisztességesen látjuk el faladatainkat. A Bak-Jupiter alatt a becsületesség hosszú távon kifizetődik! Fegyelmezettek és elkötelezettek vagyunk, és lépésről, lépésre közelítjük meg céljainkat.

Vallás, erkölcs, társadalmi kérdések: ahogyan ezeket megítéljük, érett felfogásra vall, de hiányozhat a fantázia és a kockázatvállalás. Meg kell tanulnunk rugalmasabbnak lenni, és hogy toleránsabban kezeljük mások, illetve saját gyengeségeinket. Ilyenkor nem vagyunk túl optimisták és nagyvonalúak sem, mivel ez a Szaturnusz jegye.

A Jupiter terve extravagáns, a Bak jegyében a mérsékeltség felülírhatja ezt. Amikor itt tartózkodik, többet lehetünk rosszkedvűek és pesszimisták, különösen, majd amikor a Plútóhoz közeledik. Fontos, hogy merjünk nagyot álmodni ebben az egyébként nagyon hatékony időszakban!

Ahol a Jupiter áthalad a saját horoszkópunkban, azon az életterületen azért megtaláljuk az örömeinket, az életnek ez a területe különös módon kibővül és javul (erről bővebb cikkel majd még jelentkezünk). A fejlődés határozottan látható, ambiciózusak leszünk, felelősségteljesen kezeljük a kitűzött céljainkat. Ilyenkor eredményességünk miatt kifejezetten büszkék lehetünk magunkra. Ablakot nyitunk azokra a területekre, ahol eddig korlátoztuk magunkat és ezeket a gondokat is megoldjuk.

A Jupiter a Bak jegyében megajándékoz bennünket az integritás, a józanész, a praktikusság, a bölcsesség, a türelem, a diszkréció, a pontosság és a megbízhatóság jegyeivel, amiért nagyon hálásnak kell lennünk.

Ilyenkor képesek vagyunk elsajátítani az önellenőrzés képességét, óvatosak leszünk, de egészen pontos stratégiákat tudunk meghatározni. Nagy örömünkre szolgál, ha nagyobb rend kerül az életünkbe a feladataink ellátása során.

A Jupiterrel kapcsolatos egészségi problémák általában túlzott mértékűek, a Bak jegy a melankóliához, térdhez, csontokhoz, reumatikus problémákhoz kapcsolódik, lehetséges, hogy ezeken a területeken a látens gondok is a felszínre kerülnek.

2020. áprilisában nagyon meghatározó bolygókapcsolódásra kerül sor: a Jupiter összetalálkozik a Plútóval, és nagyra emeli ambícióinkat, hogy javítsunk önmagunkon és a körülményeinken. Nagy valószínűséggel javulást hoz a számunkra több területen. Lehetséges, hogy eljutunk az általunk kitűzött célok csúcsára, ez vonatkozhat a hatalomra is. Mindaddig, amíg tisztességesen járunk el, intenzíven dolgozunk és ambiciózusok vagyunk, ez erőteljes időszak lehet a céljaink megvalósításához. Körülményeink javítására törekszünk, és határozottan keressük a jólétet. Szeretnénk valamit teljesen új szintre vinni, van valami jelentős körülmény, amelyen változtatni szeretnénk, ekkor valóban jelentős eredményeket érhetünk el. Az akadályok leküzdése megmutatkozhat ebben az időszakban.

A Jupiter csodálatos módon nyitja meg tudatunkban a lehetőségek felismerését. Ez az év kiváló lesz a mélyebb vágyaink, szenvedélyeink megvalósítása szempontjából.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!