Koronavírus: újabb 60 magyar fertőzött - kattintson!

Összesen 12 millió maszk, 30 ezer overall és 200 ezer arcvédő érkezett Kínából, amelyeket az egészségügyi dolgozók használhatnak majd a koronavírus elleni harcban - jelentette be Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A korábbi szállítmányokat már szétosztották a kórházak között.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az utánpótlás is biztosított

"Az egészségügyi védekezésnek egy nagyon fontos fokmérője, illetve előfeltétele az, hogy a megfelelő számú és a megfelelő minőségű felszereléssel rendeklezzenek az orvosok és az ápolók" - emelte ki videójában a miniszter. Mindemellett egy komplett gyártósor is érkezett Magyarországra, így a koronavírus-járvány idején a maszkok folyamatos utánpótlását is biztosítani tudják majd.

Még legalább 10 gép jön

A külügyminiszter arról is beszámolt, hogy a következő napokban még több mint tíz repülőgépet várnak Magyarországra. Ezek további eszközöket hoznak majd, amelyek megkönnyítik a koronavírus elleni védekezést és a fertőzöttek ellátását. Többek között lélegeztetőgépeket, védőszemüvegeket és kesztyűket is kap még az ország.


Szobakarantén van több magyar idősotthonban, mert ha egy ilyen intézménybe bejut a koronavírus, annak nagyon veszélyes következménye lehet. Olvassa el a részleteket társportálunk, az nlc.hu cikkében!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!