Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), így 3793-ra nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 6 újabb idős, krónikus beteg, ezzel 505-re emelkedett a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma - olvasható a koronavirus.gov.hu-n. A legutóbbi áldozatok mindegyike 75 évnél idősebb nő volt, többen magas vérnyomással és emlőrákkal is küzdöttek.

Doma Hajnalka ápoló a fővárosi Szent János Kórházban. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

25-en vannak lélegeztetőgépen

Koronavírus: mikor nyílhatnak meg Európa határai? A válaszért kattintson ide!

Jelenleg 1432 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon, 41 százalékuk budapesti. 430-an szorulnak kórházi kezelésre, közülük 25-en lélegeztetőgépen vannak. Közben pedig 1856-an már gyógyultan távozhattak a kórházból. A friss adatok szerint 11616 személy van hatósági házi karanténban, és már csaknem 170 ezer koronavírustesztet végeztek el az ország akkreditált laboratóruimaiban.

Június 20-áig tarthat a veszélyhelyzet

Magyarország továbbra is a koronavírus-járvány második szakaszánál tart, így fokozatosan mindenhol újraindul az élet és visszatér a megszokott kerékvágásba. A vidéki óvodák például már a normál működési rend szerint várják a gyerekeket. A kormány tegnap az Országgyűlés elé terjesztette a rendkívüli jogrend visszavonásáról szóló javaslatot. A veszélyhelyzet várhatóan június 20-áig tart majd.


Távolságtartó óriáscipőket készített egy kolozsvári cipész - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!