A reggeli adatok óta Magyarországon újabb 5 magyar állampolgárnál mutattak ki új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 30-ra nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma - adta hírül a kormány hivatalos koronavírussal foglalkozó oldala.

Egyre többen kapják el az új koronavírust az egész világon. Fotó: Emanuele Perrone/Getty Images

Mint írják, az új betegek között is vannak, akik a közelmúltban Olaszországban jártak, van olyan beteg, aki feltehetően az Ausztriában járt családtagjától fertőződött meg és van olyan is, akit a kontaktkutatás során már korábban azonosítottak. Hazánkban eddig 30 új koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 9 iráni, 1 brit, és 20 magyar állampolgár.

Minden eset egy helyen - olvassa el, hogyan jelentették be napról napra az új eseteket Magyarországon. Kattintson a részletekért.

Egy nap alatt 11 új eset

Mint arról a HáziPatika.com-on folyamatosan beszámolunk, napról napra nő a COVID-19 beteg száma Magyarországon, de arra még nem volt példa a vírus hazai megjelenése óta, hogy egy nap kétszer jelentsenek be új betegeket. A délelőtti 6 új esettel együtt ma már 11 frissen regisztrált betegről tudunk, így egy nap alatt harmadával nőtt az esetszám Magyarországon. A kontaktokat természetesen az új betegek esetében is folyamatosan keresik, immár a rendőrség bevonásával.

Koronavírus: óriási segítséget kapnak az érettségire készülők itthon - a részletekért kattintson az nlc.hu oldalán elérhető cikkre.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!