Már 32 áldozata van a koronavírus-járványnak Magyarországon - a részletekért kattintson ide!


"A Kína-Magyarország légihíd mai mérlege: mintegy 4 millió maszk, több mint 400 ezer védőruházat, 100 ezer védőszemüveg, 30 ezer pár kesztyű és több mint 6 ezer arcvédő plexi" - olvasható Szijjártó Péter Facebook-oldalán. A politikus hangsúlyozta, a repülőgépek emellett 400 ezer darabot hoztak abból a gyógyszerből, amelyet Kínában teszteltek, fejlesztettek, és az alkalmazása a nemzetközi kutatások szerint ígéretes lehet a koronavírusos betegek kezelésénél. Kína mindössze négy országnak adott ebből a gyógyszerből, ezek közül Magyarország az egyik. A szombaton érkezett védőeszközök tízezer beteg ellátásához elegendők.

Bejelentették a járványügyi akcióterv részleteit

Közben szombaton Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ismertette a járványügyi akcióterv részleteit az online kormányinfón. Mint elmondta, létrejön a koronavírus-járvány elleni védekezés alap és a gazdaságvédelmet, a gazdaság újraindítását szolgáló alap.

A járvány elleni védekezési alapba 663 milliárd forintot biztosít a kormány, abba be kell fizetni az idei párttámogatások 50 százalékát, a multinacionális láncokat terhelő kereskedelmi adót, a pénzügyi szektor hozzájárulását és a gépjárműadó önkormányzatoknak járó részét. A kormány magán kezdte a járvány miatt szükséges takarékosságot, így elvon és átcsoportosít a minisztériumoktól összesen 1345 milliárd forintot.


85 egészségügyi dolgozó fertőződött meg itthon

Az egészségügyi dolgozók egyszeri bruttó 500 ezer forintos támogatása mellett - amelyről korábbi cikkünkben mi is írtunk - szólt arról is, hogy az ápolók és az egészségügyi szakdolgozók 20 százalékos béremelést kapnak novemberben. Kérdésre válaszolva közölte: eddig 85 egészségügyi dolgozó fertőződött meg itthon koronavírussal.

Megható felirattal üzentek a gyerekeknek a nyíracsádi iskola dolgozói - olvassa el a részleteket az nlc.hu oldalán.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!