Koronavírus: csak így térhet vissza a lakó az idősotthonba - kattintson!

Az új típusú koronavírus már csaknem 150 ezer embert fertőzött meg és több mint 18 ezer életet követelt Franciaországban. Az áldozatok közül mintegy 7200-an az idősotthonokban és egyéb szociális intézményekben vesztették életüket - csak az elmúlt 24 órában 343-an.

Szájmaszkot viselő nő Párizsban. Fotó: Getty Images

A súlyos betegek száma viszont csökken

A továbbra is magas halálozási arány mellett azonban már több napja csökken a kórházban ápolt koronavírusos páciensek száma, az intenzív osztályon történő kezelést igénylő betegek száma pedig már nyolc napja nem nőtt. Ugyanakkor még mindig rendkívül sokan, 6027-en szorulnak intenzív ellátásra. A kórházakban összesen mintegy 31 ezren fekszenek.

Sikerült megfékezni a járványt

"A karanténnal sikerült megfékezni a koronavírus-járványt. Az első hullám megállításában nagyon jelentősen részt vett minden francia" - közölte Jérome Salomon, az egészségügyi minisztérium járványügyi igazgatója. Az országban egyébként eddig már 35 ezren hagyhatták el gyógyultan a kórházat a koronavírus-fertőzöttek közül.


A mellrákos tapasztalata segítette koronavírus-fertőzése elfogadásában Rita Wilsont - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!