Ahogy a koronavírus-járvány Magyarországon is egyre jobban terjed, úgy van egyre nagyobb szükség megfelelő védőfelszerelésre és koronavírus-tesztekre. Éppen ezért jó hír, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlése szerint ma, a hajnali órákban megérkezett egy második gép, amely orvosi eszközöket szállított. A beszerzést - ahogy első alkalommal is - a minisztérium megbízása alapján a Semmelweis Egyetem bonyolította le.

Ilyen egy nap a sürgősségin

Egy, a sürgősségi osztályon is dolgozó mentős elmeséli, milyen védőfelszerelésben - teljes testet védő overallban, szemüvegben, maszkban és arcot védő plexiüvegben - ledolgozni 12 órát a koronavírus-járvány idején. Ha kíváncsi rá, ide kattintva olvashatja el beszámolóját.

A Suparna légitársaság charterjárata háromnapos előkészítés után kínai idő szerint hétfő délután szállt fel. A fogadáskor pedig Orbán Viktor miniszterelnök mellett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Merkely Béla, az egyetem rektora és Duan Jielong, a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövete is jelen volt.

Orbán Viktor és Palkovics László a Suparna Airlines Kínából érkezett repülőgépének fedélzetén. Fotó: MTI

A miniszterelnök Facebook-oldalán is beszámolt az eseményről: "Tizenharmadik nap. Befutott a keleti portyázók újabb szállítmánya. Több mint 3 millió maszk, 100 ezer teszt, 86 lélegeztetőgép Kínából" - írta. A létfontosságú termékeket hazai egészségügyi intézmények használhatják fel az orvosok, ápolók védelmére, továbbá az ellátásra szoruló betegek kezelésére.

[TOP-CIKKEK-AJANLO]

A közeljövőben újabb, orvosi eszközöket és védőfelszereléseket tartalmazó szállítmány érkezik majd Kínából Magyarországra.

Ingyen menyasszonyi ruhákat ajánlott fel a spanyol Pronovias luxusmárka minden olyan esküvőjére készülő egészségügyi dolgozónak, aki a koronavírus-járvány ellen küzd. Részleteket az nlc.hu cikkében olvashat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!