A francia elnök PCR-teszten esett át, miután megjelentek nála az első, koronavírus-fertőzésre utaló tünetek. Elnöki feladatait azonban Macron továbbra is ellátja - közölték. A köztársasági elnök jövő hétre tervezett libanoni útját is elhalasztották.

A francia elnök is elkapta az új típusú koronavírust. Fotó: Getty Images

Nem tudják, hogyan fertőződött meg

Egyelőre nem ismeretes, hogy Emmanuel Macron hogyan fertőződött meg, de karanténba vonult Jean Castex miniszterelnök is,. Nála egyelőre nem jelentkeztek a COVID-19 tünetei, azonban az államfő egyik kontaktszemélyének számít. A kormány oltási stratégiáját ezért a miniszterelnök helyett Olivier Véran egészségügyi miniszter mutatja be csütörtökön a szenátusban.

h i r d e t é s

Koronavírus: egyszerre kezdődhet a vakcinálás az EU-s országokban - kattintson!

A köztársasági elnök kontakszemélyei közül Richard Ferrand, a nemzetgyűlés elnöke is bejelentette, hogy hétnapos karanténba vonul. Feltehetően a kormány több tagja is hasonló bejelentést tesz a nap folyamán, miután a szerdai kormányülésen valamennyi miniszter a koronavírusos Emmanuel Macron közelében lehetett.


A felesége jól van

Az elnöki hivatal azt is közölte, hogy a megfertőződött államfő feleségének, Brigitte Macronnak nincs semmilyen tünete, de ő is karanténba vonult. Őt legutóbb kedden tesztelték az új típusú koronavírusra, mielőtt látogatást tett a párizsi Saint-Louis kórház gyerekosztályán.

Koronavírus: antibakteriális bőrkesztyűt gyárt egy pécsi cég - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!