Ausztriában is megjelent a COVID-19 járványt okozó koronavírus: két ember fertőződött meg Tirolban - közölte egy helyi egészségügyi szóvivő kedden. Két 24 éves emberről van szó, akik az olaszországi Lombardiából származnak, Innsbruckban élnek, és valószínűleg Lombardiában fertőződtek meg - mondta Günther Platter tiroli kormányzó. Állapotuk nem életveszélyes. Az új koronavírus több mint 2600 emberéletet követelt, a fertőzöttek száma körülbelül 80 ezer. A vírus eddig 29 országban jelent meg, de az esetek túlnyomó többségét a kínai Hupej tartományból jelentették.

Védőmaszkos utasok a milánói központi pályaudvaron. Fotó: MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi

Horvátországban is megjelent a betegség

Kedd délelőtt egy másik szomszédos országban, Horvátországban is azonosították az első koronavírussal fertőzött beteget. Andrej Plenkovic horvát kormányfő szerint az első fertőzött egy fiatal férfi, aki február 19-e és 21-e között Milánóban tartózkodott. A férfit jelenleg egy zágrábi kórház fertőzőosztályán tartják karanténban, az állapota kielégítő.

Horvátországban is megjelent a koronavírus

Egy Milánóból hazatért horvát férfi szervezetében is kimutatták a koronavírust. Kattintson a részletekért!

Bár az új típusú koronavírus kezdetben szinte csak az ázsiai országokat érintette, a múlt hét végén Olaszországban is rohamosan terjedni kezdett. Az észak-olaszországi Lombardia és Veneto térségében lezárták az új koronavírus gócpontjait és kéthetes karantént vezettek be. A magyar külügyminisztérium senkinek sem javasolja, hogy az észak-olaszországi területekre utazzon.

A koronavírust hétfőn három újabb országban, Kuvaitban, Bahreinben és Afganisztánban is kimutatták. A fertőzöttek száma világszerte átlépte a 80 ezret, és már 2700-nál is több ember életét követelte.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!