"Jól érzem magam, de járóbeteg-kezelésben vagyok, elszigetelve a többi családtagomtól, hogy ne veszélyeztessem őket" - írta a koronavírusos nő. Közlése szerint a férje, az ukrán elnök és két gyermekük koronavírustesztje negatív lett.

Az ukrán elnök felesége is elkapta az új típusú koronavírust.
Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Nincsenek tünetei

Az elnöki iroda közleményében megerősítette, hogy Olena Zelenszka jól van és jelenleg nincsenek tünetei. Egyelőre nem tudják, hol és mikor fertőződött meg az új típusú koronavírussal. Az ügyben még folynak a járványügyi vizsgálatok. Mindenkit, aki kapcsolatba került vele, értesítenek annak lehetőségéről, hogy megfertőződhettek.

Koronavírus: veszélyes, ha magas a vérnyomás - részletek itt!

A hivatal kiemelte, hogy az államfő felesége minden hivatalos eseményen és otthonában is betartotta a karanténra vonatkozó szabályokat, valamint az egészségügyi minisztérium koronavírus-fertőzés elleni védekezésre vonatkozó ajánlásait, továbbá a biztonsági protokollnak megfelelően rendszeresen tesztelték koronavírusra. A június elején elvégzett tesztjének eredménye még negatív volt.


Borzasztó állapotba kerül egy 20 éves nő tüdeje a koronavírus-fertőzés miatt - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!