A kormány hétvégén hozott döntésével összhangban, mától Budapesten is újraindulhatnak a márciusban felfüggesztett közlekedési vizsgák, utánképzések és pályaalkalmassági vizsgálatok. A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések feloldásának köszönhetően a Pest megyei vizsgák szervezése már múlt hét pénteken megkezdődhetett.

Budapesten is újraindulnak a közlekedési vizsgák. Fotó: Getty Images

Visszaállt a régi nyitvatartási rend

Koronavírus: ez változik mától Budapesten - kattintson a részletekért!

A gördülékeny folyamatok érdekében a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. minden ügyfélszolgálata az eredeti nyitvatartási rend szerint várja az autósiskolák részéről érkező vizsgajelentéseket, valamint a pályaalkalmassági vizsgálatra jelentkező ügyfeleket. A közlekedési vizsgáztatás egy héttel ezelőtti, vidéki újraindulása óta - a koronavírus elleni óvintézkedések szigorú betartatása mellett - már mintegy 3 ezer vizsgázó adhatott számot tudásáról. A vizsgák és vizsgálatok szervezésénél előnyt élveznek azon ügyfelek, akik korábban már rendelkeztek időponttal, de azt a vészhelyzeti korlátozások miatt a vizsgaközpontnak le kellett mondania - ismertette Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár.

Kötelező a maszk és a kesztyű

A társaság a továbbiakban is csak ott szervez vizsgákat, vizsgálatokat és utánképzéseket, ahol járványügyi szempontból biztonságos körülményeket tud teremteni. A részvétel kötelező feltétele a koronavírus elleni védőfelszerelés - maszk és kesztyű - viselése.


Hiányzik az iskola a gyerekeknek, cuki leveleket írnak a tanítóknak - olvassa el őket társportálunkon, az nlc.hu-n!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!