A kedd reggeli adatok szerint Magyarországon eddig 187 embernél diagnosztizálták a Covid-19 betegséget. Közülük 21 fő meggyógyult, de mint pár perce bejelentették, már 9 fertőzött meghalt a SARS-CoV-2 vírus miatt kialakult szövődmények következtében.

70 tonna orvosi eszköz érkezett

Tegnap hajnalban landolt az első olyan gép, amely egészségügyi védőfelszereléseket hozott Kínából, ma pedig egy újabb, még nagyobb szállítmány követte. Részleteket itt olvashat.

Korábban csak idősebb betegek hunytak el, ám a kilencedik hazai áldozat egy fiatalabb nő. Müller Cecília országos tisztifőorvos azonban hangsúlyozta, hogy ő is szív-és keringési rendellenességgel küzdött és krónikusanyagcserebetegségben is szenvedett.

Mentő érkezik a budapesti Szent László Kórházba. Fotó: MTI

Az operatív törzs sajtótájékoztatóján ismét arra kérték a lakosságot, hogy aki teheti, maradjon otthon - akár fiatal, akár idős. Mivel jelenleg nincs gyógyszer vagy védőoltás az új koronavírus ellen, a leghatékonyabban így védekezhetünk afertőzésellen. "A vírust egy fertőzött személy 2-3 másik személynek tudja átadni. Magyarország előnyösebb helyzetben van, mert időben 2-3 hónapot nyertünk, a megelőző intézkedésekkel lassítani tudjuk a vírus terjedését" - fogalmazott Müller Cecília.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!