Mint arról korábban beszámoltunk, amint feloldották Budapesten a kijárási korlátozást, megtelt élettel a főváros. A kávézók, bárok, éttermek teraszán is sokan voltak, emellett pedig a plázákban is nőtt a látogatók száma. A Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének értékelése szerint, bár a nyitás óta eltelt rövid idő miatt csak kevéssé részletes statisztika áll rendelkezésre, így is nagyon biztatók az adatok - olvasható a Világgazdaságban.


Így tisztelegnek Budapest koronavírus-hősei előtt

Közterületeken és online kampányban mond köszönetet Budapest azoknak, akik munkájukkal a karantén alatt is fenntartották a város működését. Részleteket itt olvashat.

A szövetség a vidéki plázáktól kapott visszajelzés szerint arra számít, hogy a fővárosban is másfél-két hétbe telik, mire a látogatószám visszaáll a korábbi mértékre. Kiemelték, hogy különbséget kell tenni a látogatók száma és a kereskedelmi forgalom alakulása között. Az előbbi viszonylag hamar helyrezökkenhet, az utóbbi talpra állása viszont inkább hosszabb távon várható.


Ebben szerepet játszhat az is, hogy bár az üzletek túlnyomó többsége - körülbelül 80-90 százaléka - már közvetlenül a feloldást követően újra kinyitott, az összes bérlő 8-10 százaléka továbbra is zárva tart. És természetesen az is hatással van a számokra, hogy bár az emberek szívesen kimozdulnak otthonról, a járvány gazdasági hatásai miatt nem rendelkeznek olyan vásárlóerővel, mint korábban.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!