A koronavírus miatt leállt gazdaság újraindítását szolgáló, május elejétől tervezett enyhítések olyan új szabályokkal járhatnak együtt, amelyek az emberek mindennapi életére is kihatnak. Részletek itt.

Az egy hónappal korábbival összehasonlítva áprilisban 30 százalékkal nőtt belföldön a szállásfoglalás aránya - mondta Könnyid László, az Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese kedd reggel az M1 aktuális csatornán. A vezérigazgató-helyettes közölte, a szakma június elejére-közepére várja a járványhelyzet enyhülését, sőt az újraindulást. A vendégek is június második felére, júliusra és augusztusra már nagy számban foglalnak szállást - tette hozzá.

A koronavírus-járvány miatt határozatlan időre lezárt szabadstand Balatonfenyvesen a kijárási korlátozás idején. Fotó: MTI/Varga György

A többség belföldre szavaz

A műsorban felidézték az MTÜ nemrégiben közzétett felmérését, amelyből kiderült, hogy a magyarok több mint fele tervez belföldi utazást a járvány után az idén. A válaszadók 12 százaléka úgy nyilatkozott, hogy felkeres majd valamilyen külföldi úti célt, legtöbben Horvátországot és Görögországot jelölték meg. Könnyid László szerint a megkérdezettek fele fontosnak tartja, hogy a foglalásokat rugalmasan kezeljék a szállodák, míg negyedük szerint a második legfontosabb kérdés az egészség. "Egyet már most kijelenthetünk, nem ugyanolyan lesz pihenni, mint az elmúlt időszakban, a járvány előtt, rengeteg dolog meg fog változni" - hangsúlyozta, hozzátéve, valószínűleg a felszolgálók szájmaszkot és kesztyűt viselnek majd, a napágyakat egymástól két méterre helyezik ki, és a strandon is figyelni kell a társadalmi távolságtartásra.


A kérdés: betartják-e a fővárosiak a kötelező maszkviselést? A választ társportálunk, az nlc.hu nagyképes riportjából tudhatjuk meg.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!