A 18 vírusmentes ország listáját a bbc.com tette közzé, a következők szerepelnek rajta: Comore-szigetek, Kiribati, Lesotho, Marshall-szigetek, Mikronézia, Nauru, Észak-Korea, Palau, Szamoa, Sao Tomé és Príncipe, Salamon-szigetek, Dél-Szudán, Tádzsikisztán, Tonga, Türkmenisztán, Tuvalu, Vanuatu és Jemen.

Koronavírus: több mint 58 ezer áldozat világszerte

Szombat reggelre 1,1 millió fölé nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma a világban, a betegségben eddig 58 901-en haltak meg. Afertőzéstovábbra is 181 országban van jelen. Részletek itt.

Hallgatnak az esetekről?

A listán számos kis sziget szerepel, ahova elenyésző számú ember utazik - a világ 10 legkevésbé látogatott helyéből 7 ott van a BBC gyűjtésében -, így nem meglepő, hogy azokra a vidékekre még nem ért el a koronavírus.

Vannak országok, amelyeket még nem ért el a vírus. Fotó: Getty Images

Szakértők azonban egyetértenek abban, hogy a listán olyan államok is megtalálhatóak, ahol valószínűleg vannak fertőzöttek, de az illetékesek hallgatnak erről. Ékes példája lehet ennek Észak-Korea, ahol még egyetlen esetet sem jelentettek, noha Dél-Koreában már több mint 10 ezer embert fertőzött meg és 174 áldozatot követelt az új koronavírus. Mint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, Észak-Korea számos lépést tesz a fertőzés terjedése ellen: több száz ember karanténban van, kiutasították a külföldi turistákat, és csaknem a teljes határforgalmat felfüggesztették Kínával.


Előbb-utóbb mindenhol megjelenik

Dr. Peter MacPherson, a Liverpool School of Tropical Medicine szakértője azt mondja, a bizonyítékok arra mutatnak, hogy előbb-utóbb minden országban megjelenik majd az új koronavírus. "Nem vagyok benne biztos, hogy ebben a globalizált gazdasági rendszerben bármely állam is megszökhetne a fertőzés elől" - szögezte le.

Egy hónapja alig ismerték őket, most teli van velük a világsajtó - Ők a COVID-19 korszak arcai - az nlc.hu cikkéből megtudhatja, kikről van szó.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!