A friss jelentés szerint a koronavírusos gyermekek körében szintén magas láz, köhögés és légszomj a fő tünet, de mindez jóval ritkábban és jóval enyhébb formában jelentkezik, mint a felnőtteknél. Ennek következtében a gyermekeket ritkábban kell kórházban ápolni. A CDC nem fűzött magyarázatot a jelenséghez, csupán összegyűjtötte az adatokat.

A fő tünetek jóval ritkábban és enyhébb formában jelentkeznek a gyerekeknél.
Fotó: Getty Images

2500 kiskorú adatait elemezték

A CDC mintegy 150 ezer esetet vizsgált: az amerikai laboratóriumok által február 12-étől április 2-áig regisztrált koronavírus-fertőzöttekről szóló információkat elemezte. Közöttük 2500 kiskorú fertőzött volt, és bár hárman meghaltak, a többségük nem lett komoly beteg. A fertőzött gyermekek közül minden ötödiket kellett kórházba szállítani, míg a felnőttek körében ez az arány magasabb volt: minden harmadik felnőtt fertőzött kórházi kezelésre szorult. A betegség inkább az idősebb gyermekeknél és a tinédzsereknél, illetve a csecsemőknél és a nagyon piciknél volt komoly, és gyakrabban fordult elő a kisfiúknál, mint a kislányoknál - közölte a járványügyi központ.

Ettől is függhet a betegség kimenetele

A CDC dokumentumát értékelve Larry Kociolek, az egyik chicagói gyermekkórház fertőző betegségekkel foglalkozó szakorvosa kiemelte, hogy ezek az adatok megnyugtathatják a szülőket, hogy gyermekeik nagyobb biztonságban vannak, és ha el is kapják, könnyebben átvészelik majd a koronavírus-fertőzést.


A napokban azonban az AP amerikai hírügynökség és a NORC közpolitikai kutatóintézet is közölt egy jelentést. Közös felmérésükben azt állapították meg, hogy a koronavírus-fertőzés következményei az életkortól és a jövedelmi viszonyoktól is függnek.

Egy cisztás fibrózisos amerikai kisfiú győzte le a koronavírust - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!