A legfrissebb adatok szerint kedd éjfélig újabb 406 fertőzöttet diagnosztizáltak Kína szárazföldi részén, amely jelentős, mintegy 20 százalékos csökkenést jelent az egy nappal korábbi 508 esethez képest. Az új koronavírus december óta több mint 78 ezer embert fertőzött meg és 2715 áldozatot szedett Kínában.

Kínában már mérséklődik a koronavírus-járvány. Fotó: Getty Images

Mérséklődik a járvány

3 új országban jelent meg a koronavírus - kattintson a részletekért!

Szinte az összes új fertőzöttet a járvány gócpontjának számító közép-kínai Hupej tartományból jelentették, közülük 370-et a tartomány székhelyéről, Vuhanból. Egy nappal korábban 464 új fertőzöttet regisztráltak Vuhanban, tehát itt is számottevő csökkenés látszik. Kína szárazföldi területének többi részéről szerdán már csupán 5 új esetet jelentettek.

A jelenleg kezelés alatt álló fertőzöttek száma Kína-szerte 46 ezer alá csökkent, 8752 páciens állapota súlyos. Emellett 2491 fertőzésgyanús esetet tartanak számon az országban, a gyógyultak száma viszont már megközelíti a 30 ezret.


Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint Kínában január 23-a és február 2-a között érte el a járvány a csúcspontját, azóta folyamatosan mérséklődik.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!