A közlemény szerint Olena Zelenszkánál a koronavírus-fertőzés szövődményeként kétoldali, közepes súlyosságútüdőgyulladáslépett fel. Állapota stabil, művi lélegeztetést nem igényel. Az egyik kijevi kórházban ápolják elszigetelve - azt azonban nem árulták el, hogy melyik egészségügyi intézményben. A közlemény szerint az államfőn és két gyermekükön hétfőn végeztek el újabb PCR-tesztet, mindhármuk eredménye negatív lett.
Kétoldali, közepes súlyosságú tüdőgyulladása lett a nőnek.
Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Még nem tudják, hol kapta el

Meglepő betegséget válthat ki a koronavírus - a részletekért kattintson ide!

Ahogy már a HáziPatika.com-on is olvashatták, az ukrán elnök feleségéről június 12-én derült ki, hogy a PCR-tesztje pozitív lett az új típusú koronavírusra. Ezt aznap maga Olena Zelenszka hozta nyilvánosságra közösségi oldalakon, majd a hírt az elnöki iroda is megerősítette. "Jól érzem magam, de járóbeteg-kezelésben vagyok, elszigetelve a többi családtagomtól, hogy ne veszélyeztessem őket" - írta akkor az Instagramon.
Egyelőre nem tudni, hogy hol és mikor fertőződhetett meg az új típusú koronavírussal. A hivatal kiemelte, hogy az államfő felesége minden hivatalos eseményen és otthonában is betartotta a karanténra és a megelőzésre vonatkozó szabályokat és ajánlásokat, továbbá a biztonsági protokollnak megfelelően rendszeresen tesztelték koronavírusra. A június elején elvégzett tesztjének eredménye még negatív volt.

Miután koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak a feleségénél, az ukrán elnök minimálisra csökkentette azok körét, akikkel személyesen tanácskozik hivatalában. A többiekkel telefonon és online érintkezik, az e hétre tervezett vidéki utazásait pedig lemondta.
Megtapsolták az 59 éves férfit a Northampton General Hospital ápolói és munkatársai, miután a lélegeztetőgépen töltött extrém hosszúnak számító lábadozás után végre elhagyhatta a kórházat. A részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!