A nőnél csak a halál beállta után fedezték fel a fertőzést. Az áldozat azonban a közelmúltban nem járt külföldön, így vélhetően Japánban kapta el az új koronavírust.

Halála után derült ki, hogy fertőzött volt. Fotó: Getty Images

Még mindig Kínában a legsúlyosabb a helyzet

Az új koronavírus okozta járvány elleni küzdelem rendkívüli nehézségeket jelent a közép-kínai Vuhanban működő kórházaknak. A részletekért kattintson ide!

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legújabb jelentése szerint világszerte már több mint 60 ezer fertőzöttet tartanak számon. A betegségek többségét - 59800 esetet - Kínában regisztrálták. A távol-keleti országban eddig 1367-en haltak meg a járvány következtében. Kínán kívül viszont már Hongkongban, a Fülöp-szigeteken és Japánban követelt egy-egy áldozatot a kór.

Közben Kína azon dolgozik, hogy minimalizálja az új koronavírus okozta járvány hatását. A járvány gócpontjához közel fekvő Huangkang városban például bejelentették, hogy péntektől szigorítanak a járvány terjedését akadályozó intézkedéseken. Lakónegyedeket zárnak el a külvilágtól, és jelentősen korlátozzák a közlekedést.


Az élelmiszereket és egyéb szükséges cikkeket az állami alkalmazottak fogják eljuttatni a város lakóinak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!