Ahogy a Házipatika.com is beszámolt róla, a koronavirus.gov.hu kormányzati oldal tegnapi tájékoztatása szerint egy 41 éves férfi is elhunyt a koronavírus-fertőzés következtében. A férfinak bélgyulladása, vérmérgezés miatt súlyos bakteriális fertőzése volt, Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondása szerint erre rakódott rá a COVID-19.


Betegápoló volt a 41 éves magyar áldozat

A tatabányai Szent Borbála Kórház betegápolója volt az a 41 éves férfi, akiről szombat reggel közölték, hogy elhunyt koronavírus-fertőzés miatt. Részletek itt.

A ma reggel közölt 10 újabb elhunyt között pedig ismét található egy meglehetősen fiatal páciens is: egy 37 éves nő, akinél krónikus betegségként extrém elhízást tüntettek fel. Többet egyelőre nem lehet tudni róla.

Vasárnapra 2500 főre emelkedett a hivatalosan beazonosított fertőzöttek száma hazánkban. 927 beteget ápolnak kórházban, közülük 56-an vannak lélegeztetőgépen. Eddig 485-en távozhattak gyógyultan. A COVID-19-páciensek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásukat, készülve a tömeges megbetegedések fázisára.


Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1274 ember) és Pest megyében (350) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (251), Győr-Moson-Sopron megye (75), Komárom-Esztergom megye (72), Csongrád megye (63) és Borsod-Abaúj-Zemplén (62). Békés megyében van a legkevesebb (13) fertőzött Magyarországon.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!