Kilenc újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4123-ra nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 1 beteg, így 577-re emelkedett a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma - olvasható a koronavirus.gov.hu-n. Az áldozat egy 39 éves férfi volt, aki magas vérnyomással, iszkémiás szívbetegséggel és krónikus veseelégtelenséggel is küzdött.

Még 182-en szorulnak kórházi kezelésre. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Még 13-an vannak lélegeztetőgépen

Jelenleg 906 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon, 38 százalékuk budapesti. Még 182-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 13-an lélegeztetőgépen vannak. Közben viszont 2640-en már gyógyultan távozhattak az egészségügyi intézményekből. A legfrissebb adatok szerint 3041 személy van hatósági házi karanténban, és már több mint 265 ezer koronavírustesztet végeztek el az ország akkreditált laboratóruimaiban.

A maszk továbbra is kötelező

Ahogy már olvashatták a HáziPatika.com-on, múlt hét csütörtökön hivatalosan megszűnt a koronavírus-járvány miatt még márciusban bevezetett veszélyhelyzet, és életbe lépett a járványügyi készültség. A maszk, vagy az orrot és a szájat eltakaró egyéb eszköz viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön, a 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja viszont már megszűnt.


Így fertőz a koronavírus a "szuperterjesztőkön" át - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!