Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), így 4064-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 4 újabb beteg, ezzel 559-re emelkedett a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma - olvasható a koronavirus.gov.hu-n. A legutóbbi áldozatok egyike egy 43 éves férfi, aki nyirokcsomórákkal, agydaganattal és krónikus veseelégtelenséggel is küzdött. A többi elhunyt 66 évnél idősebb volt, ők is többféle krónikus betegségben szenvedtek.

A legutóbbi áldozatok egyike egy 43 éves férfi. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Még 283-an kórházban vannak

Napokkal a halála előtt még dolgozott a 37 éves COVID-beteg - a részletekért kattintson ide!

Jelenleg 1029 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon, 40 százalékuk budapesti. Még 283-an szorulnak kórházi kezelésre, közülük 20-an lélegeztetőgépen vannak. Közben 2476-an már gyógyultan távozhattak a kórházakból. A friss adatok szerint 8472 személy van hatósági házi karanténban, és már több mint 230 ezer koronavírustesztet végeztek el az ország akkreditált laboratóruimaiban.

A vírus még köztünk van

Magyarország továbbra is a védekezés második szakaszában van, legkésőbb június 20-án azonban megszűnik a veszélyhelyzet. Ezt az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma. A járványügyi készültség fenntartására azonban még szükség van, hiszen az új típusú koronavírus még mindig jelen van az országban és fertőz. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása.


Hétfőtől fel lehet szállni a budapesti buszok első ajtaján - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!