Péntektől újra fogadhatnak látogatókat a kórházban fekvő betegek, a koronavírus-fertőzéssel érintett osztályokon azonban továbbra is érvényben marad a látogatási tilalom - írta közleményében a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

Megszűnt látogatási tilalom a hazai kórházakban. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

A látogatás szabályai

Hétfőtől a normál egészségügyi ellátás is visszaáll itthon - a részletekért kattintson ide!

A koronavírus-járvány miatt a beteglátogatást is szigorú feltételekhez kötik. A legfontosabb szabály, hogy csak egészséges ember mehet látogatni, és mindenkinek kötelező a maszk viselése. A látogató csak azzal a beteggel kerülhet két méteres távolságon belülre, akit látogat. Ha pedig az adott kórteremben több beteg is fekszik, akkor maximalizálni kell a látogatók számát.

Az új típusú koronavírus elleni védekezés jegyében az egészségügyi intézményeknek minden látogató számára biztosítaniuk kell a szappanos kézmosás vagy a kézfertőtlenítés lehetőségét. Emellett péntektől - a szociális és idősotthonokban megszabott feltételekhez hasonlóan - már fodrászt és pedikűrőst is fogadhat a kórházban ápolt beteg, valamit a vallási események is megtarthatók az intézményen belül, amennyiben a szociális távolságtartás biztosítható.


Nem védi jelentősen a koronavírustól az időseket a BCG-oltás - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!