Olaszországban is van már halálos áldozata az új koronavírusnak, kettő is - írja az Index.hu az ANSA olasz hírügynökség információira hivatkozva. Az első áldozat 78 éves volt, és Padovában hunyt el, de azt egyelőre nem tudni, hol támadta meg a betegség. A második áldozat egy milánói régióban lakó nő.

Olaszországban két koronavírus-fertőzött halt meg. Fotó: Getty Images

Megduplázódott a fertőzöttek száma

Koronavírus: ismét csökkent a fertőzöttek száma

Egy jó hír is érkezett a koronavírussal kapcsolatban: szombaton ismét csökkent a napi új fertőzöttek száma Kínában egy nappal a pénteken jelentett emelkedés után. A részletekért kattintson ide!

Szombatra megduplázódott az olaszországi koronavírusos megbetegedések száma is, már 30 regisztrált esetről adott hírt az ügynökség. Az egészségügyi hatóságok korábban pénteken 15 fertőzéses esetet jelentettek be Lombardiában és kettőt a szomszédos Venetóban. A pénteken regisztrált első fertőzött személy akkor kapta el a vírust, amikor egy Kínából hazatért kollégájával ebédelt. Kórházba vitték, de mielőtt felismerték volna, hogy koronavírusos betegről van szó, addigra már öt orvost és három beteget megfertőzött.


Olaszországban összesen 250 ember van karanténban, és 10 településen rendelték el a vendéglátóhelyek, az iskolák és a hivatalok bezárását. Elsőként két Olaszországban nyaraló kínai turistánál mutatták ki a vírust. Az első fertőzött olasz állampolgár pedig egy Vuhanból, a koronavírus epicentrumából hazatérő ember volt.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!