Koronavírus: itt nem fogadhatnak látogatót a betegek - kattintson!

A koronavírus-járvány miatt elrendelt látogatási tilalom alól csak abban az esetben adható felmentés, ha valaki végstádiumú hozzátartozójától szeretne elbúcsúzni. Új ellátottat pedig csak a felvétel előtt készült, két negatív koronavírusteszt birtokában lehet felvenni. Ez az előírás nem vonatkozik a hajléktalonok éjjeli menedékhelyére, a koronavírus-fertőzés tüneteit mutató hajléktalant viszont mindig egészségügyi intézménybe kell szállítani.
Látogatási és kijárási tilalmat vezettek be az ország összes szociális intézményében.
Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Nem hagyhatják el az intézményt

Az új típusú koronavírus megfékezését célzó szabályok arra is kitérnek, hogy az intézményeket csak indokolt esetben, például munkavégzés vagy egészségügyi ellátás miatt, valamint a vezető engedélyével lehet elhagyni. Ugyanakkor a fogyatékos, a pszichiátriai és szenvedélybetegek ellátását biztosító intézmények szervezett szabadidős céllal elhagyhatók.
Továbbra sem jelenti az intézmény elhagyását, ha valaki az intézmény kertjében tartózkodik, így erre nem vonatkozik korlátozás a koronavírus-járvány idején sem. Az intézményelhagyási tilalom természetesen az éjjeli menedékhelyekre és a hajléktalanok átmeneti szállására nem vonatkozik.

Koronavírus: a teljes lezárás jelentene orvosi szempontból megoldást - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!